top of page

Emek Verenler

Can Aksel Akın
Besteci
2019-
WhatsApp Image 2020-05-14 at 22.39.49.jp

1977 yılında İstanbul’da, sanatçı bir ailede doğdu. Besteci Cenan Akın’ın oğlu olan ve ilk piyano derslerini annesi Nazan Akın’dan alan sanatçı, daha sonra Ergican Saydam’dan özel olarak piyano eğitimi aldı. 

1993 yılında besteci olmaya karar vererek Mimar Sinan Üniversitesi Kompozisyon ve Müzik Teorisi Bölümü’ne giren Akın, lise eğitimini 1996 yılında, ön lisans eğitimini ise 1998 yılında tamamladı; bu kurumda Ergican Saydam, Ercivan Saydam ve Hasan Uçarsu ile çalıştı. 

1999 yılında bestecilik eğitimine devam etmek üzere “Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’ne (Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien)” giderek Claus Ganter, Kurt Schwertsik ile çalıştı ve Erich Urbanner`in kompozisyon sınıfında yüksek lisansını tamamladıktan sonra Claus Peter Sattler ile film müziği alanında çalıştı.

Akın, 2000-2001 öğretim yılında Avusturya Bilim ve Kültür Bakanlığı’ndan yüksek başarı bursu kazandı. 2001 yılında Reichenau’da Erich Urbanner’in kompozisyon master kursuna katıldı. 2001-2002 yıllarında, T.C. Kültür Bakanlığı’nın ve TRT’nin düzenlediği çocuk ve gençlik şarkıları yarışmalarında birincilik, ikincilik, üçüncülük ve başarı ödüllerinin sahibi oldu. 2001-2005 yılları arasında Avusturya Liseliler Eğitim Vakfı’ndan burs aldı. Aralık 2004’te, V. Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste yarışmasında İpekyolu Senfonik Şiir adlı eseriyle ikincilik ödülünü kazandı. 2006 yılında Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen Çocuk Şarkıları Yarışması‘nda Atatürk‘ün doğumun 125. yılı için bestelediği „Atatürk 125 Yaşında“ adlı marşla üçüncülük ödülünü kazandı.

 

2005 yılında Mevlana`nın 800. Doğum yıl dönümü  dolayısıyla, Avusturya Başbakanlıgı`nın siparişi ile Ney, Keman, Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Vurmalılar için bestelediği “ARAR” isimli eser, Avusturya’da Academia Allegro Vivo tarafından seslendirildi. ARAR, kısa zamanda önemli bir başarı ederek 2006/2007 konser sezonunda Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Azerbaycan ve Türkiye’de olmak üzere 7 kez seslendirildi, radyo ve televizyonlarda pek çok kez yayınlandı. Eser 2008 yılında ORF/Avusturya ve Televizyon Kurumunun CD serisi içerisinde yayınlandı. 

Büyük yazar, aydın Aziz Nesin’e ithaf ettiği birinci senfonisi ve Köy Enstitüleri’ni konu alan ikinci senfonisinin yanı sıra modern dans topluluğu için “Frida” müzikleri Ankara ve Mersin DOB programlarında yer almaktadır. Bestecinin eserleri arasında henüz seslendirilmemiş mübadele dönemini konu alan iki perdelik “Ağlayan Kaya” operası ve tek perdelik “Eni’nin Kalbi” adlı çocuk operası da bulunmaktadır.

Can Aksel Akın’ın modal, ancak 20. yüzyılın imkanlarından faydalanarak (özellikle dizisel, Klangfarbenkomposition teknikleri), geliştirdiği bir yazı tekniği vardır. Modlar, armonik ve melodik anlamda müziğin geleneksel öğeleri olarak kullanılmaya devam ederken, ses renklerinin bestelenmesi ve çeşitli dizisel teknikler, eserlerinin modern yanını temsil etmektedir. Türkü düzenlemelerinde ve diğer eserlerinde görüldüğü gibi, geleneksel müzikler, doğu ve batı mitolojisi ile tarihi, bestecinin ilgi alanına girmektedir. Eğitim Müziği alanına da çok değer veren Akın'ın bu alanda da çeşitli ödüller kazanmış birçok eseri vardır.

Korolar, oda müziği, solo çalgılar ve orkestra için çeşitli eserleri bulunan sanatçının bu eserleri yurt içinde ve yurt dışında seslendirilmekte, CD’lerde yer almaktadır. Beste çalışmalarının yanı sıra, müzik eğitimi ile de yakından ilgilenmektedir. Hacettepe ÜniversitesiAnkara Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisidir.

WhatsApp Image 2020-05-09 at 14.50.05.jp
Rafet Onur Kırdar
Yardımcı Koro Şefi / Piyanist

1995 yılında piyano ile müzik eğitimine başladı. 2004 yılında Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden sonra 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nı kazandı. 2012 yılında mezun oldu. Eğitimi süresince piyano konserleri verdi. 2008 yılında Güzel Sanatlar Liseleri ortak konserleri için kendi okulunun korosunu çalıştıracak öğretmen olmadığı için arkadaşlarına öncülük ederek okul korosunun ortak konsere hazırlanmasını sağladı. Koro Eğitimciliğine olan bu heyecanı; Ankara’da yaşadığı sürede korolarda şarkı söylemeye, yardımcı şeflik ve koro eşlikçiliğinden, kurduğu-çalıştığı kurumlarda koro eğitimciliğine varan bir süreci getirdi. Bu süreç boyunca Dr. Atilla Çağdaş Değer, Öğr. Gör. Çiğdem Aytepe, Dr. Asena Gözen, Prof. Suna Çevik gibi şef ve eğitimcilerle düzenli, Elisenda Carrasco i Ribot, Hans Dieter Reinecke, Sabine Horstmann, Prof. Volker Hempfling gibi şef ve eğitimcilerle de çalıştaylar aracılığı ile çalıştı. 2010-2015 yılları arasında Müzed Muammer Sun Korosu’nda koro üyeliği ve 2015-2017 yılları arasında aynı koronun yardımcı şefliğini, 2012 -2015 yılları arasında da Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu’nda koro üyeliği ve 2015-2017 yılları arasında aynı koronun yardımcı şefliğini yaptı. 2015-2018 yılları arasında Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda şeflik ile piyanistliğini yaptı ve birçok yurtiçi ve yurtdışı konserler verdi. 2014-2018 yılları arasında da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde koro ve kulak eğitimi dersleri verdi.  2018 yılından beri Kütahya’da yaşamakta olup Eylül 2019’dan günümüze koro eğitimciliğini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda sürdürmektedir.

2015-2017
Güner_Foto.jpeg
Güner Akpınar
Yardımcı Koro Şefi

Müzik yaşamına 2004’de Yiğit Şener ile Klasik Gitar çalarak başladı. 2007 yılında Çiğdem Aytepe ve Dr. Atilla Çağdaş Değer’in yönetimindeki Hacettepe Gençlik Korosu'na girdi. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’na kabul edildi. Dr. Asena Gözen yönetimindeki, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Sınıf Korosu ile yurt içinde ve yurt dışında birçok konser, festival, yarışma gibi organizasyonda görev aldı. Lisans öğrenimi süresince hem üniversite bünyesinde, hem de sivil toplum örgütleri ile çeşitli koro projeleri gerçekleştirdi. Lisans öğrenimi sırasında, Prof. Suna Çevik’in “Koro Eğitimi ve Yönetimi” yüksek lisans dersini takip etme şansı yakaladı ve 2012 yılında mezun oldu. Çiğdem Aytepe ve Dr. Atilla Çağdaş Değer öncülüğünde Ankara'da gerçekleştirilen koro çalıştayları ve şeflik kurslarında gönüllü olarak görev aldı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok koro şefini ve koroyu gözlemleyerek mesleki gelişimini sürdürdü. Prof. Suna Çevik, Dr. Asena Gözen, Dr. Atilla Çağdaş Değer, Çiğdem Aytepe, Elisenda Carrasco i Ribot, Hans Dieter Reinecke, Sabine Horstmann, Anne Christine Weidmann, Prof. Volker Hempfling gibi koro şefleri ile çalışma imkânı buldu.  2012-2013 yılları arasında meslektaşı Gizem Nur Çolak ile “Her Eve Müzik” projesinde çocuk koroları kurdu ve çok sayıda konser verdi. Kurucu üyesi olduğu, MÜZED Muammer Sun Koroları’nda 2010-2016 yılları arasında koro üyeliği, 2014-2016 yılları arasında da yardımcı eğitimcilik görevlerini sürdürdü. Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu'nda korist olarak görev alan Güner Akpınar, 2012-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ortaokul Korosu'nda Atilla Çağdaş Değer’in gönüllü yardımcılığını yaptı. 2017 yılından bu yana Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları’nda müzik eğitimciliğine devam etmektedir.

2014-2016
Ömürc.jpg
Ömürcan Edeş
Yardımcı Koro Şefi
Beden Müziği Eğitmeni
2016-2018
1986 Ankara doğumlu Ömürcan Edeş 2000 yılında girdiği Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı’nda müzik yaşamına başladı. Bando okulunda genel müzik, armoni, işitme, müzik tarihi, vurmalı çalgılar, koro, orkestra gibi birçok alanda 5 yıl eğitim gördü ve 2005 yılında derece ile mezun oldu. 2010 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF “Kamu Yönetimi” bölümünden mezun oldu. 15 yıllık koro yaşamında Bando Okulu Korosu, Hacettepe Gençlik Korosu, Muammer Sun Korosu ve Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu’nda Dr. Atilla Çağdaş Değer ve Çiğdem Aytepe ile çalışmıştır. 2009 yılından bu yana Beden Müziği alanında çalışmalar yürütmektedir. Bu alanda M. Özgü Bulut ile çalışmış birçok konser vermiştir. 2012 yılında Uluslararası Beden Müziği Festivalinde aktif katılımcı olarak yer almış, Keith Terry, Evie Ladin, Jep Melendez, Sandy Silva, Danny Barber, Barbatuques ve The Bourask’ın atölyelerine katılmıştır. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı’nda “Şarkı Söylerken Bedenin Bir Eşlik Çalgısı Olarak Kullanılması” konulu tez çalışmasıyla lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. 2016-2018 yılları arasında Muammer Sun Eğitişim Korosu’nda beden müziği çalıştırıcılığı ve yardımcı şeflik yapmıştır. Aktif olarak müzik eğitimciliği yapmamasına rağmen müzik eğitimi adına birçok çalışmanın içinde yer alan Ömürcan Edeş, mezun olduğu 2005 yılından bu yana Jandarma Bandosu’nda vurmalı çalgılar icracısı olarak görevini sürdürmektedir.

1991 Ankara doğumludur. Amatör müzik hayatına 11 yaşında okul korosunda başlamıştır. Müzik yaşamına Neslihan Alpuğan yönetimindeki Türkiye Polifonik Korolar Derneği (TPKD) Çocuk Korosu’nda başlamış ve bu koroda aldığı eğitimin özendirmesiyle müzisyen olmaya karar vermiştir. Devam eden yıllarda TPKD Gençlik ve Dernek Koroları’nda korist olarak görev yapmıştır.

 

2005 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanmıştır. Lise eğitimi boyunca çok sayıda keman, piyano, koro-orkestra konserinde yer almıştır. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nı kazanmıştır. Müzik eğitimi boyunca N. Neslihan Alpuğan, Nilüfer Tatman, Prof. Mustafa Apaydın, Dr. Atilla Çağdaş Değer, Çiğdem Aytepe, Prof. Volker Hempfling, Sabine Horstmann gibi önemli şeflerle çalışmıştır. Prof. Erdal Tuğcular danışmanlığında sürdürdüğü
yüksek lisans eğitimini 2019 yılında tamamlamıştır.

Türkiye Polifonik Korolar Derneği bünyesinde korist ve eğitici olarak 15 yılı aşan hizmetleri nedeniyle “Altın Hizmet Nişanı” ile ödüllendirilmiştir. 2013-2016 yılları arasında özel kurumlarda Müzik öğretmenliği, 2014 - 2015 yılları arasında Devlet Tiyatroları’nda piyanistlik, 2016 – 2018 dönemine ise Başkent Muammer Sun Çocuk ve Minikler Koroları'nın şefliği görevlerini üstlenmiştir.

 

3. Genç Koro Şefleri Akademisi’nde Sofia Gialdasi ile; 100 Ses Koro Okulu Şeflik Sınıfı’nda Ahter Destan, Nikolay Merzhanov ve Mete Gökçe ile; Koro Eğitimi-Yönetimi Çalıştayları’nın birincisinde Prof. Mustafa Apaydın’la koro eğitimi ve şeflik üzerine çalışmıştır. 2016 yılından beri MÜZED Muammer Sun Korosu üyesi olan Gizem Berrak Taş Güzeloğlu, halen Türkiye Polifonik Korolar Derneği Minikler Korosu şefliği, MÜZED Muammer Sun Eğitişim Korosu ikinci şefliği görevlerini sürdürmekte ve Dr. Atilla Çağdaş Değer ile çalışmaktadır.

GBTG.jpg
MÜZED Muammer Sun Korosu Yardımcı Şefi
2017-2022
Gizem Berrak Taş Güzeloğlu
Muammer Sun Eğitişim Korosu 2. Şefi
"MÜZED Muammer Sun Korosu" olarak 2014 yılından bugüne kullandığımız logomuz, saygıdeğer Can Özgün'ün çektiği bir fotoğrafın kullanımıyla eski üyelerimizden Aycan Altınöz tarafından oluşturulmuştur. Logo 2016 ve 2021'de Muammer Sun Eğitişim Korosu üyesi Ayşe Özge Erdem tarafından güncellenmiştir.


Teşekkürlerimizle:
Aycan Altınöz 
Ayşe Özge Erdem 
Can Özgün



Aşağıdaki bağlantıda Muammer Sun Hocamızın birbirinden değerli fotoğrafları yer almaktadır :
http://canozgun.com/
Can Özgün
WhatsApp Image 2021-11-09 at 10.26.36.jpeg
Pınar Alpay
SCA Vakfı Genel Sekreteri -
Koro Şefi
bottom of page